Queenza

Alla inlägg den 11 januari 2012

Av Sarah - 11 januari 2012 20:47

Finns det kanske fler än mig som funderar på hur många olika sidor av oss själva som vi skyler inför olika situationer? Vi har ett yttre vi kan se själva och fysiskt låta andra ta del av i det verkliga livet. Vi visar vår sociala ståndpunkt med att bära upp en viss typ av plagg, hår, makeup. 


Förstår ni när jag visar er denna bild, att det är lätt att älska sitt ego mer än en annan person?


     


Men nu var det inte mitt ego som jag ville lyfta fram utan alla dessa olika personligheter vi ger utlopp för beroende i vilken omgivning vi befinner oss i. Skrämmande - egentligen borde hela svenska folket sitta med tvångströjor och käka psykofarmaka. Men det är väl bara en tidsfråga innan vi är där - men kom ihåg vart ni läste det först. 


Kan säkert rabbal upp tio olika "jag" som jag har. Ett när jag är hemma själv, bland vänner, på jobbet, bland familj, ute på krogen, på internet, i telefonen, i spegeln, på bild, med en partner. Vilken av alla dessa olikheter är mitt "riktiga" jag? Är jag jag olika eller samma bara att vi tonar bort eller adderar mer beroende på vart och med vem vi delar tidsrymden med? Jag har alltid funderat på detta, och det jag lyckats komma fram till på frågan jag själv ställt mig är: Att alla de olikheter vi kan visa upp oss är ett och samma "jag" men vi anpassar jaget eller formar det efter omgivningen för att vi lärt oss vad som bäst passar sig i de olika miljöerna. Går att likna lite med kutym för vett och kläd etikett när det vankas gåbortmiddag. Man klär sig i enlighet med vad som står anvisat.


Så, jag är varken emot paraolympics eller efterblivna mongon - men detta är mitt i prick för min humor. Som tyvärr alltid måste gå ut på att göra en grupp människor till syndabockar. Men har man inte högre självdistans till detta och kan avvara ett asgarv - kan man lika gärna gå och bajsa! 



twitter

RSS

Presentation


Livet efter döden. Hur hittar man tillbaka i vardagen efter något så fruktansvärt som att mista sin mamma?

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Bloggar jag läser

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards