Queenza

Alla inlägg den 22 augusti 2011

Av Sarah - 22 augusti 2011 10:48

Jag brukar ha en förmåga att komma ihåg mina drömmar, de vanligaste och återkommande är/har vart - tappa tänder. I en mörk period i mitt liv, alla tankar och frågor som blommade upp kring min mors sjukdom.


Jag är övertygad om att vi behandlar vår vardag och dess upplevelser på ett annat djupare plan, mer är mottagliga för detta än andra. Vill hävda att dessa hjälp mig att få en tydligare bild, även om dörmmarna i sig kan vara helt omöjliga att begripa sig på. Varför tolkas tex tandlossning - som en förändring?


Nattens dröm var helt sannings enlig enligt mig, inga monster som anfaller eller jagar.


Drömde att jag skulle ta fram ingredienserna för matlagning. Plockar ur påsen med champinjerna, ser efter att ha delat de att det ringlar ut maskar ur de, och att det bildas lätt mögel.


Påsen med champinjoner ligger i kylen hemma, kanske legat lite förlänge utan att ha tagits omhand om..


Så här kan man tolka drömmen:


Svamp/Mögel:

Känslor röta eller sjukdom. Sjuka tankar, känslor.


Mat:

Detta kan vara något du är beroende av att bibehålla eller stärka dig mentalt eller fysiskt. Äta överdrivet kan utgöra en hunger efter ömhet, självförtroende, kön, erkännande. Det kan dölja en rädsla eller känsla av ensamhet och tomhet. Det kan också beteckna det som du upplever. I äter vi smälta det vi tar in så maten kan visa dig vad du tar på dig själv känslomässigt, intellektuellt eller fysiskt. Reaktionen på vad du äter visar vad som händer med dig från vad du är absorberande. Något kanske sicken du till exempel, eller gör dig stark. Mat är byggnadsmaterialet i kroppen och kan vara symbol för erfarenhet, vilket är byggnadsmaterialet av din personlighet eller själ. Mat eller äter spelar en stor roll i ceremonier många religioner. Detta beror på att det porträtterar din förbindelse med resten av livet, din totala engagemang i skapandet. Så ta del av livsmedel i denna mening är ett sätt att erkänna denna nedsänkning i livet, och din gemenskap med andra människor.


Mask:

Liv eller effekter i ditt liv, som har sprungit ur delar av dig själv som inte längre växer eller har givit liv. Effekterna är dock vanligtvis ansträngningar på den del av naturen att rengöra, läka eller hantera situationen. Som ett exempel, om det finns en hel del spänningar i nacken pga höll tillbaka känslor, kanske en dröm framställa detta dis-lätt som ett område fullt av fluglarver. Fluglarver kan också visas i en dröm där det finns farhågor om dödsfall eller sjukdom. Detta beror fluglarver ofta utgör den negativa anser att det är döden som den slutliga förfall.



"Ett mänsligt, personligt förfall?"


Befinner mig i en föränderlig situation i livet, även om vardagen sakterligen börjat ge ringa rutiner så är jag långt ifrån hel. Nya möten med nya människor sker på daglig basis, nåt jag inte ställer mig främmande mot. Men hur bibehåller man en nyvunnen beakntskap? Hur säkrar man befintliga relationer att bära frukt i framtiden? Det är min svårigehet just nu känner jag. Lagt många bekanta på hyllan, helt naturligt och väldigt ofrivilligt. Bara nåt som skett, nåt jag inte funderat över hur det kommer sig, utan det har bara blivit så. Är för slö i mig själv att vara den enda av 2 som matar elden. Jag förtjänar ömsesidighet i samspel mellan 2 parter. Och är det vekna typer som inte har kraft nog att föse min eldstad med nyttig ved så kommer jag inte gråta mig sömnlös över det, jag har bara för mycket runtom mig själv. Inte säkert att de alla gånger är viktigare, men tiden räcker inte till. O jag tänker sällan tanken på att vara den som hör av mig.


Många liskom jag vill gärna få etiketterna på flaskan presenterade innan vi förtär drycken? För den är ju oftast en vägledare om ex. vinets karaktär. Ni vet de där staplarna som finns på prisskyltarna på bolaget. Tänk om alla vi möter kunde redan innan man öppnat truten, presentera en bild med 3 staplar. Så man själv kan fatta ett beslut om ett fortsatt engagemang ska få arta sig?

twitter

RSS

Presentation


Livet efter döden. Hur hittar man tillbaka i vardagen efter något så fruktansvärt som att mista sin mamma?

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Bloggar jag läser

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards