Queenza

Alla inlägg den 22 april 2010

Av Sarah - 22 april 2010 11:43

Idag tänkte vi bege oss ut till landet, men bara över natten. Låta honom bekanta sig med sjön och alla båtar. Dessvärre är det kuksugar väder ute, som ingen inte minst Prinsen vill ut i.


Snälla svärmor kom över med bilen, ytterst snällt av henne! Så nu ska killen bara komma upp så kan vi börja packa in grejerna i bilen. Och jag ska ta ut lill korven på en bimbim.



C ya!

Av Sarah - 22 april 2010 11:08

Nu så här efter ett par dagar verkar spärrarna hos lillen släppa. Vi är nu nummer 1 för honom. Han verkar slappna av mer i vårt sällskap, äter sover och leker, det är allt han gör typ.


Har varken haft orken eller lust att sitta vid datorn nu efter att vi har fått hem vår lilla gris, ja han grymtar som en liten mini gris, så sött! Man märker mer och mer på honom att det "är rätt okay och vara här". Saknaden efter syskonen och tryggheten finns nog kvar, men något obetydligare. Han verkar ha förstått att det är Vi som är hans nya familj.


Den första dagen var han en anigen reserverad mot oss bägge, vi fick lyfta ut honom när det var dags för bimbim och bambam. Vet inte om det är vår skicklighet, eller hans tydlighet att se när det vankas utgång. Hitintills har de bara hänt 6 gånger. 2 av de skedde på natten och då pep han. 1 hann vi inte med, då han helt plötsligt vaknade upp i sin bur och skuttade ut och satte sig på tidningarna. Han är så duktigt så, gör ifrån sig på de! 1 annan gång trodde jag att han bara skulle sätta sig ner, men satte sig istället på killens tröja och kissade. Haha, my fault!


Vi för även "dagbok" för att enklare kunna se över hans rutiner och behov. Men det är inte så svårt att hålla koll. Utan ta ut han så fort han har vaknat, ätit eller lekt.


De senaste 2 dagarna har han börjat få stohetsvansinne efter att ha fått vila på en filt utanför hagen. Tror det var i förrgår som han började puckla på kompostgallret i försök om att komma ut. Sen fick han syn på tidningshögen som fint låg staplat, den rev han ner. Haha! Så nu har vi spänt fast gallret så han inte med sin kraft ska kunna förflytta den, samt tidiningarna. Man lär sig nåt nytt varje dag.


Igår kväll efter middgas vilan ville han abslout inte vara i sin hage och gick lös på både tidningarna som finns i hagen och puttade på gallret, samtidigt som han pep och gnydde. Vi lät han hålla på, och till slut ledsnade han och insåg nog att det inte var någon idé att fortsätta. La sig till rätta och somnade.


Ännu en sak som jag har märkt är hur pass många som måste yttra sig om hur söt och liten han är. Men vi är bägge hårda med att inte låta nån hälsa.


Juste, vi har vid 2 tillfällen var av den ena tillsammans låtit honom gå till t-banestationen. Det va lite små läskigt, men gick bra. Positiv förstärkning och belöning är vårt motto. Gång nummer 2 var igår, då killen kom och mötte mig efter att ha uträttat ett ärende i stan. Den gången gick mycket bättre, han hoppade till och med upp för trapporna och ut mot torget. Kanske går vi lite väl fort fram? Men vi resonerar som så, det är lika bra han börjar vänja sig vid dessa vardagliga saker nu. Vi väntar ju inte heller med att utfärda diverse ting. Men en sak som vi ändå håller på är att när han sover, så ska han få vara ifred, till han vaknar. Om det inte är så att han ska få en sista kisstur innan sängdags, då väcker vi honom.


Jag har även tränat, gjort det till en kul lek. Att locka in honom i sin transportbur, för den skall EJ förknippas med något otrevligt och läskigt. Mycket berömm och godis. Samt övat honom att ha på sig flytvästen. Man får ta det pö om pö, jätte korta stunder, så det inte blir mansikt och förknippat med stress.

twitter

RSS

Presentation


Livet efter döden. Hur hittar man tillbaka i vardagen efter något så fruktansvärt som att mista sin mamma?

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Bloggar jag läser

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards