Queenza

Alla inlägg den 25 april 2010

Av Sarah - 25 april 2010 18:56

Tänk, i morn har det gått 1 hel vecka. I 1 vecka har vi haft fullt upp. I 1 vecka har vi vart utan bil. I 1 vecka har vi bägge vart hemma. I 1 vecka har vi fått äta frukost tillsammans.


Vi har haft fullt sjå med Prinsen, inte så att han är något måndags exemplar. Mer att det tar musten ur en. Innan alla bitar av pusslet sitter på sin plats.


Vi har bla övat på:

* Inkallning -

     Fortfarande inte helt 100 där ännu

* Klicker -  

     Han svarar enormt bra på det!

* Han ska söka ögonkontakt innan han får ett 'okej' att gå in/ut -

     Går bättre och bättre för var dag som går

* Olika kommandon -

     Sitt, ligg, stå, stanna, vänta, varsågod, kom här, nej. (Nej, sitt och varsågod är enligt mig de

     som gett bäst utslag - måste nog se över  rutinerna på hur vi tillhandahåller honom de olika

     sakerna vi vill att han ska genomföra)


I fredags (23/4) fick han prova på hur det är att bada i badkar, lite motsträvigt, men gick rätt bra ändå. Kanske för att killen satt i och lugnade honom. Efter det sköna och behövda badet åkte han på lite tandborstning. Ej så kul! Många åsikter och gnäll ur en sån liten rackare. Men ack den som ger sig! Detta är numera en rutin, hoppas bara han inser att det faktiskt inte är så farligt. Kanske till och med skönt?


Juste, kunde inte hålla mig från att montera upp trimbordet. Samt sätta upp honom där. Med lite övning så kommer det nog gå bra!


Vi presenterade honom för damsugaren igår (24/4). Vad är det med hundar och ogilla damsugare? Hajar inte det? Till en början var han både osäker och lite rädd. Han kröp till och med in under soffan, alla ägares dröm? Not! Vi lyckades locka och motivera honom att där ska man minsann inte sitta! La godis runtom, på. Lockade mer. Berömde ännu mer. Men vi fick ge oss. Tror vi hade pressat honom för hårt om vi hade fortsatt. Men nu står sugaren fint på golvet och är utsmyckad med godsaker! Hoppas han nosar dit och fattar att den inte alls är läskig!


Han fick en leksak som matte hade gjort åt honom. En pet flaska med några utskurna hål i, och den var såklart fylld med lite godsaker! Smaskens! Han fattade direkt vad han behövde göra! En otroligt klipsk liten kille det där! Puttar man lite så trillar en godis ut. Får man den att rulla kommer flera! Tadaa! Mm, måste vara världens bästa matte!



Matte och Husse kan inget annat än att vara inponerade över sitt lilla knyte, han är ju trots allt bara lite över 9 veckor!  

twitter

RSS

Presentation


Livet efter döden. Hur hittar man tillbaka i vardagen efter något så fruktansvärt som att mista sin mamma?

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Bloggar jag läser

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards