Queenza

Alla inlägg den 11 maj 2012

Av Sarah - 11 maj 2012 01:44

Sommarn stundar kring knuten och vad gör vi svenskar helst på vår semester? Vi släpper alla hämningar som vi hållt fasta vid under hela vinterhalvåret - we go nuts helt enkelt. Hetsen kring löpbanden och kötiderna för passen skjuter i höjden alladeles innan och precis efter vi haft vår njutning from hell.


Visst är det ett sätt som säkert funkar för de allra flesta. Att ge lite balsam för själen. Men det är många som för med sig hem sina "goda" semestervanor hem i den tråkiga vardagen när den väl är slut. En flaska vin blir enkelt en stående boxen i kylen. Sena middagar med vännerna för att upprätthålla den sociala kontakten fortgår tills uteserveringarn stänger för vintern. Vi tänker ofta att vi rör på oss mer bara för att det är varmt och ljust ute. Tror mer att det är nåt vi intalar oss för att slippa bära på skulden över den där extra tallriken med goda aptitretare, bea, grädden på kladdkakan osv osv. Plus minus noll. Enkelt. Och hör du till de som har svårt att hålla på rutiner eller rättare sagt återgå till de - för att komma igen med träningen - undvik och skaffa de DÅLIGA vanorna från början istället. Börja ogärna semestern med tanken att leva i lyx med fri tillgång till mat och dryck under dygnets 24 timmar. Va restriktv. Håll fasta tider. Skippa efterätten om du tog eftermiddagsfika. Vice versa. Kolla alltid efter nyttigare alternativ till minst 1 måltid om dagen. Små enkla ting som gör stor skillnad - och gör återkomsten mindre tung i slutet på augusti när alla tycks vilja komma iform igen?! 


Förutom kosten. RÖR PÅ DIG! Ta med dig stavar, viktväst, gummiband. Använd fantasin! Framförallt ska du ha kul på din semester! Kör lite cirkelträning inne på ICA när du ändå handlar, utmana andra som handlar  Kanske blir det nästa års OS gren? 



Tidigare månad - Senare månad

twitter

RSS

Presentation


Livet efter döden. Hur hittar man tillbaka i vardagen efter något så fruktansvärt som att mista sin mamma?

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012
>>>

Bloggar jag läser

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards