Direktlänk till inlägg 14 oktober 2010
Jag har ofta väldigt olika sug efter godsaker. Ibland kan det vara så enkelt som poppisar, torkad frukt, en god ost eller en salami korv.
Detta är något som alltid har funnits inom mig. Dit hör även att jag är en periodare.. Vanligen hör det till att min frukost är den som byter skepnad efter att länge ha förätit mig på en viss typ av vara. Äter numera inge bröd till frukost, utan kör med min smoothie. De senaste dagarna har jag skramlat ägg i pannan - dels för att variation förnöjer samt för att killen legat hemma och vart sjuk. Lite mäktigt att vräka i sig en laddning på 6 ägg helt själv! Innan tanken om att försöka gå ner i vikt gick jag bergsäkra gång genom hela sortimentet och utbudet till frukost mackan.
Ett tag var det bara kokt skinka som gällde, sen vart det endast rökt skinka, salami i alla dess former, rökt kalkon, medvurst, mortadella, pastrami, serrano eller parma. Detta efter att ha ledsnat på hård ost, mjukost, smaksatt /inte smaksatt färskost. Länge höll jag mig till leverpastej - gick att variera med smörgåsgurka, helt naturell, grön paprika eller vanlig gurka.
Men nu är det inte mackor med pålägg som besvärar mig. Utan det är variationen av middagen. Allt för ofta känner jag stor olust till att kocka ihop en brakmiddag. Finner ingen inspiration och fantasin är död! Vart helst kan man hitta intressanta recept, men sällan nåt som faller mig i smaken.
Så därför valde jag att knåpa ihop ett vegetariskt innheåll till pita bröden till kvällens middag.
Inlagd gurka - så enkelt!
1 msk ättika
2 msk strösocker
1/3 krm salt
Marrinerade kronärtskockshjärtan
3 st pressade vitlökar
1 krm peppar
2 nypor flingsalt
3 msk olivolja
Gojsa ihop och häll över de delade kronärtskockorna, stek sedan på medelvärme!
Tomatsås a la Sarah
4 st soltorkade tomater
6-8 st körsbärstomater
1 skiva gul lök
1 pressad vitlök
2 msk tomatpuré
3 msk olivolja
½ msk ketchup
Krydda efter behag
Salt
Peppar
Paprika pulver
Färsk/fryst/torkad basilika
Cayennpeppar
Dela tomaterna i små bitar, hacka löken, i med allt i en kastrull på svag värme, låt puttra en stund, kör sedan med en stav mixer - men låt det gärna få vara lite grova bitar. Delicious gott!
Ris på mitt vis
1-2 dl ris av valfri sort
1 msk olivolja
1/3 krm gurkmeja
1/3 krm gul curry
1/4 krm örtsalt
1 nypa flingsalt
Sköl noga av riset i vatten, slå av all vätska, sätt på högsta temperatur på plattan, häll i olivoljan tillsammans med riset i en tjockbottnad kastrull, rör hela tiden runt så inget bränns fast, sakta kommer riskornen få en genomskinligare ton, häll på med lika många delar vatten, låt koka enligt avsedd tid.
Övriga goda ting att ha i
Halloumi
Isbergssallad
Rödlök
Färska tomater
Färska champinjoner
Den lyckliga sagan på denna portal har nu lidit mot sitt slut. Har vart trivsamt att blogga här - men nu måste hon vidare. Till er som följer mig - fortsätt gärna med det här --> http://sarahlamberg.myshowroom.se/ ...
'To my insperation and my shining star' En tanke som slog mig igår var att sannolikheten för att man ska träffa någon som man passar med minskar när man nöjer sig med det man har. Jag har fullt upp med mitt, träning, driva företag, ta ha...
Om 1 vecka är det dags igen. Är sjuuuukt taggad. Kan inte med ord beskriva ruset som forsar inom mig. Watch out for the bruises.. Ska snart bege mig till arbetsförnedringen och visa upp min affärsplan och budget - de har tydligen inte kunnat öp...
Har preppat mig med ett stort lass pasta på min tallrik. Letat inspiration på youtube - lite musik har ju hjälpt förrut. Let the legs burn! Går och lägger mig med tanken på The Bulgarian Split som nästan skulle kunna va nåt helt annat än va det är.. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | 17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|