Queenza

Alla inlägg under mars 2010

Av Sarah - 18 mars 2010 22:51

Min kära morbror ringde nyss. Han kom med flera glada nyheter. Inte nog med att han har separerat från sin fru och ska sälja huset. Så verkar han rätt ok trots rådande omständigheter som skilsmässor ofrivilligen för med sig.


Det han främst ringde för att berätta var att han ville bjuda upp oss till Borlänge, under Peace and Love veckan. Hur sweet är inte det? Ganska så! Snackade ihop mig lite med killen, som sen sa: Kör! Haha! Det är nog det som är det bästa med honom (oss) att vi kan vara så spontana. Dock kommer det krävas en liten förändring i våra utsvängningar framöver iom att vi skaffar hund. Men sånt brukar lösa sig. Och morbron min ställde sig icke främmande till att passa den lilla vovsingen de kvällar vi ska ner på stan och röja.


Ja sen va han så väldigt glad över att få berätta att han nu signat sig på en ny lya. Härligt för honom. Jag imponeras av folk som inte gräver ner sig i sorg utan arbetar sig uppåt. Han berättade även att han kommer komma till Sthlm i början av juni för att springa STHLM MARATHON. Gubben är närmare 50 och håller ångan uppe. Mäkta imponerande, tänk om man kunde ha en "farsa" oxh säga så om!


Skönt att ha nåt "roligt" inbokat inför semestern, som vi bägge två kan se fram emot. Så hela vecka 26 är vi out of here!




Sweet!

Av Sarah - 18 mars 2010 16:39

Fler än jag som sitter som hökar över almanackan och räknar ner dagar tills skatteverket öppnar sin e-tjänst för deklaration?


Oavsett vad/om jag får nån återbäring kan jag inte hejda mitt sug. Vill ju så gärna veta! Skulle va surt som räven om det visar sig att de kräver mig på pengar. Har klarat mig bra, bortsätt från 1 år jag sommarjobbade på Öland. Nybliven 18 åring som inte visste mycket om livet, naiv ung och dum haha! Vart nog blåste på mycket kosing den sommaren jag jobbade där. Fy fan asså! Ruttet! Hade jag bara orkat/vetat tillräckligt mycket hade jag nog tagit striden för rätten till mina pengar.


Tycker faktiskt lite synd om alla ungdomar (de som säkrat sin post i sommar med ett jobb) som råkar ut för sketna arbetsgivare. Hoppas de har mer kött på benet än jag hade. Och framförallt, vågar stå upp för sin rätt.


Av Sarah - 18 mars 2010 15:01

Vaknade upp som vanligt av att killen ringer (mycket trevligare att höra en röst man gillar) än sedvanliga alarm dängor som kan få vilken person som helst ur gängorna!


Känner mig tjock i halsen, sveda och slem. Not me! Not now! Fakk fakk! Det passar sig verkligen inte att bli med förkylning nu. Speciellt inte när jag bokat in mig på diverse trevligheter på lördag. Hoppas att det bara var ett falskt alarm!


Idag har jag lyckats ådstakomma massor av saker. Ska på anställningsintervju i morn! Bara en sån sak! (Nej jag har inte slutat plugga, ska om allt gå vägen få ett extra knäck som kan dryga ut den annars så dammiga plånboken). 1up på den! Finslipat mitt CV, den är kung vill jag lova! AMS borde anställa mig som designer eller dyl för att få bukt på folks ickebefintliga förmåga att leverera snygga CV!! Folk suger på det i största allmänhet har jag märkt, riktigta krattor! Knappt folk vet va styckeindelning är, liksom hallå?


Sen ringde mamma och berättade vad hon hade hittat på nätet, närmare bestämt Tv4 Förkväll. Slängde ihop ett brev och postade iväg det till redaktionen. De har tydligen nåt spännande på G som skulle passa mig och min sambo alldeles ypperligt!


Sist men inte minst har även jag likt många andra bidragsmjölkare ringt och krigat med F-kassan. Tiden jag va arbetslös och innan jag blev sambo kunde jag nyttja bostadsbidraget, som jag även sen självmant sade upp. Vill ju inte råka ut för otrevligheter som återkrav och anant hemskt. Nej, jag är en person som gillar att göra rätt för mig. Andra  myglare tycks inte ha några som helst bekymmer av att sova om nätterna.. Kvinnan i andra änden måste nog vart en av få som inte bemöter än med stridsyxan i högsta hugg. Jag hade rätt, varför käfta då liksom? Har man bara rent mjöl i påsen brukar de vara rätt humana. Imponerad!




Over and ouuuut!

Av Sarah - 17 mars 2010 11:12

Kom och tänka på en sak, något min mor ofta säger: Att man måste ut så fort solen skiner. Att det är viktigt att man tar till vara på det vackra vädret. En fråga: Är det inte lika viktigt att uppskatta varje dag oavsätt väder?


Vi är nu inne i mitten av mars. Det är onsdag. Man kan nu se klara skillnader på ljuset som följer med oss längre och längre och längre in på kvällen. Ja, ljuset är med oss och lyser upp tillvaron. Jag har lite svårt att greppa den tekniken, att man nu helt plötsligt ska vara så jävla aktiv. Har lite svårt att släppa taget om mörkret. Lite wierd är det, i och med att mörker får mig att känna mig otrygg. Fast jag kan lika gärna tycka att mörkret är ett skydd. Man behöver inte bli väckt av att solen glimtar in tidigt på morgonen. Man behöver inte oroa sig för värmeslag. Nej, jag gillar inte vinter eller kyla. Utan jag vill ha balans. Balans att fritt kunna välja. Ratta in kanalen. Ställa in rätt grad och sedan leva efter det. Skulle inte det vara en ypperlig sak och ha?


Helgen har passerat lik vilken helg som helst känns det som. Men det faktum att varje helg vi lämnar närmar vi oss också en ny. Ett kliv närmare sommaren. Känns inte det förjävla härligt?


Kan väl kort återberätta att vi verkligen tog tillfånga dagen i lördags. Herr min jesus kristus! Först drog vi ut till Arninge för att hälsa på en som jobbar på djuraffären, den tjejen har har hund från samma kennel som vi ska få våran ifrån. Märkligt hur mycket kunskap vi tuktar och suger i oss nu så här inför att bli med valp. Alla tips är mer än välkomna! Efter ett lyckat besök styrde vi vår färd mot K-Rauta. Köpte kompostgaller. Mycket nödvändigt! Så den lille bara har en begränsad yta att röra sig på. Sen till Lidl ute i Spånga (gillar att se nya saker ombyte förnöjer).


Sen drog vi in mot stan. Till vad jag tror är en gömd skatt, som få känner till. Och jag tänker inte avslöja vart, utan bara nämna att det måste vara en ostälskares paradis! Mitt i smeten finns denna guldgruva. Tror vi gick lös på det mesta där inne, samma sak där ville pröva nån ny smak, konsistens, form etc. Det vart någon ungersk salami korv, spansk loma skinka, gouda ost, en blå möggelost, en brie gjord av getmjölk (smakar nästan som chevré, bra mycket godare än de franska brieostarna), sen nån hårdare variant som både hade god karaktär i sälta, men även ett inslag av syrlighet. Jävulskt gott! Samt att vi köpte med oss en påse handgjorda pasta rör, direkt import från Italien gjord på durumvete. Jisses, jag kom nog i byxan! Mm Mm Mm!


Slängde ihop lite utav de vi köpt till middag och kollade på en film jag hämtat från bibblan. Fattar inte att man inte har tänkt på det tidigare, ja att det är gratis och låna hem film! Helt jävla amazing! Söndagen sägs ju vara den lugnaste dagen på hela veckan, en dag att vila upp sig för inför stundande bestyr. Icke! Vi gick lös med skurhinken och städare rent i hela lägenheten. Bara det att vi måste nog hinna med att torka fönstren innan lillen kommer. Kan va skönt och ha det gjort!

Av Sarah - 15 mars 2010 12:07

Ska du dit?




Självklart ska jag!


Länge sen jag var på konsert. Kan räkna mina besök på globen på en hand.


Backstreet Boys (alla flickors våta drömm på 90 talet)

Eminem

Destinys Child 


Och nu i maj Lady Gaga. Mina förväntningar är galet höga, den fagra mö har gått ut hårt i sina musikvideos. Vilket ger mig förhoppningar om att uppträdandet ska hållas på samma påkostade nivå. Mamma sa att hon liknar en ung Madonna. Ptja möjligt. Alla stjärnor bytar efter varandra så.. Är det inte Madonna är det MJ..








Av Sarah - 11 mars 2010 16:39

Jag har fått mat dille på att endast äta sallad. Så fort värmen och solen kommer ställs min kropp om. Den matvägrar, tung och fet mat gör mig illamående.


Så de senaste dagarna har jag käkat ceasar sallat, kyckling med savoykol. Och guess what! Det blir sallad till middag idag igen! Fast nu med kalkon & champinjoner.


Imorn är jag nog lite osäker på om det blir sallad, har lovat bort min själ till svärmor som behöver en extra hand hemma. Mycket som ska donas och fixas nu med hennes flytt. Kanske får offra mig till matgudarna inne på pizzerian. Men då med ett gott samvete! (Fan åt ju pizza där senast i lördags, shame on me!)


Vart heller ingen promenad i dag så som jag hade hoppats på. Fastnade bakom datorn, med att försöka städa bort mitt konto på fb. Ja se där, nu kan jag i alla fall inte längre skylla på att det tar upp min tid.


Senare ikväll ska vi gå ner och ordna ett gymkort åt killen, eventuellt blir det också att bättra på brännan. Om det nu går, får nog leva med att jag är och förblir likblek. A la finnish style! Haha. Juste, kanske svänger förbi Helena och dumpar av böckerna. Hon har tjatat nu ett tag om att få tillbaka de. Inte för att jag skulle ha haft en sportmössa och läst ut de, va tror du? :P Får köpa mig egna som jag kan bläddra i när jag känner att jag har lust och tid. Juste tid har jag ju nu i mängder!





Nu ska skalman gå och börja med maten.. För hans klocka säger att det snart är matdags!

Av Sarah - 11 mars 2010 15:09

Egen komentar till "varför jag väljer att inaktivera"


Finns viktigare saker i livet än att karsta bort tiden framför en dator som bara gör hjärnan trögare. Trevligare och mer givande att ses irl.


Bye bye faceshit!



Haha, ofta dessa kommer "sakna mig" på fb! Men kul att fb verkar få det som att de kommer. Nåja. Jag kommer kanske sakna nån. Men då vet jag vart jag vänder mig.


 


Ironisk nog är också att när man ska välja en lämplig ruta som stämmer överens med ens personliga orsak, försöker de i sista stund att få en på andra tankar. Jävla myglare! Ursh! Nä, lyckas ni skapa en grupp med över 9 miljoner så ska jag överväga tanken att återvända.


 

Tills dess må bäst alla shitheads, så kanske vi ses i en annan mer givande verklighet!


Går ju inte o radera.. Så..


  Och så kollar man såklart mejlen..


 

"Om du skulle ångra dig"

Av Sarah - 11 mars 2010 11:51

Inatt bestämde killen och jag mig för att avsluta våra fb-konton. Vad gör vi för vettigt där egentligen? Vad får man ut av det? Folket där är ju ändå heeelt hjärndöda. Mina celler behöver aktiveras, imponeras, häpnas, stimuleras. Och det får jag inte av att se allas döda statusuppdateringar: Hej idag är jag på sjukhuset! Imorn är det fredag, Yey friday!, Mitt barn är sjuk, min hund spyr.etc


Och?


Vem fan bryr sig?


Vill jag veta hur DIN/DITT privatliv ser ut, så kan jag väl få välja det själv? Kanske genom att ringa eller smsa? (Ja man kan säkert blocka av den funktionen så man slipper alls bajsuppdateringar - för det mesta som uppdateras är just bajs. Bajs. Bajs. Bajs.


Det samma gäller om du vill hålla dig uppdaterad om vad som sker i mitt liv, läs här. För bloggen är nog det enda livstecknet ni kommer få utav mig. Ikväll är det tänkt att kontot skall raderas. Behövs inga storslagna statusuppdateringar för att folk ska se att jag är försvunnen.


Roligaste vore om fb kunde posta lite statistik på vad den gemenemannen gör på fritiden, jobbar med (om han/hon är sjukskriven etc). Verkar dock vara mest sånt typ av folk som har väldigt mycket fritid som hänger där. Varför hänga där när man kan ses?!


Fb tar upp för mycket tid i folks liv. Visst det finns en bra sak. Och det är att man kan hålla koll på andra man sällan har möjlighet att interagera sig med. Men det blir ju oftast bara envägs kommunikation. Man behöver inte kontakta folket för att vara en del utav deras liv. Man kan ju även välja vilka som ska ta få del utav ens liv. Men så här efter x-antal år med i svängen år känner jag att det finns inget där och hämta.


Kanske ska bekanta mig med twitter, google weave? Bli en forumsaktivist. I forum kan man lära sig nåt, ta del av andras erfarenheter om allt. Eller berika mitt vokabulär med att låta ögonen vila i intressanta böcker. Det om något skulle göda mitt intellekt. Fb dödar. Ja det är ju bara dönickar som tycks hänga där ändå. Ingen nämnd ingen glömd.. Eller ta mig tid till att starta mina projekt, som tyvärr hamnar i glömska pga all tid man lägger på att frivilligt döda sin hjärna.


Satt igår framför datorn och tänkte en tanke. Vad gjorde jag innan fb fanns? Vad surfade jag runt på för sidor då? Och helt ärligt kan jag inte minnas det.. Scary.Tänkte att man ska vara före sin tid, innan löpet från Aftonbladet skriver "Facebook dör ut".


Så just nu (ni som läser min blogg och som även har mig på facebook) kommer under dagen se hur jag bitvis förvinner, för att sedan vara "helt borta".



Så ni som fortfarande vill ha koll på mig, kika in här! Eller ring!! XD




Yours truly




twitter

RSS

Presentation


Livet efter döden. Hur hittar man tillbaka i vardagen efter något så fruktansvärt som att mista sin mamma?

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Bloggar jag läser

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards