Queenza

Alla inlägg under oktober 2010

Av Sarah - 7 oktober 2010 10:16

Det var väl kanske inte det smartaste utav mig och baka en laddning bullar, frestelsen har tagit över några gånger. Svårt att motstå sånna gosaker!


Kvällen med Rebecca var som vanligt alltid lika skoj! Hon stod för sällskapet och jag matlagningen haha! Inte mig emot, älskar o laga mat! Vart inte så sent denna gång, killen kom och hämtade mig runt 10 tiden. Var så himla trött när jag kom hem att jag somnade på en gång efter att ha tvättat bort sminket.


Igår tog vi det bara lugnt, var hemma och kollade på film till maten. Förövrigt en jävla skitrulle! The Boondocksaint. Knatade ner till affären - var sugen på nåt sött! Hör på den här nu: Killen la i en marabou kaka i korgen, varpå jag predikar att vi absolut inte ska ha nåt godis! Så med en ledsen sambo och en glad jag gick vi till kassan med helt andra grejer. Lite apelsiner, bananer, kiwi och en äppeljuice! Tänkte testa en ny variant med smoothie! Som alltid, så måste jag ha variation i livet annars veknar jag fort.


Nu på morgonen slängde jag på en party dänga och körde loss med ett mini träningspass. Bara för att känna vilken status kroppen har. Eh, ja det ska vi inte uttala oss om här.. Men nog jävlar kommer det bli bättreing. Är fett taggad. Måste ha nåt mål att se fram emot. Och det är som sagt att bli kvitt de där 5 kg, sen gör det inget om resten av kroppen påvägen blir fit och trimmad. Dock ser jag inte hur det ska hinnas med på den korta tid som är kvar som, 2 månader ungefär..


Men håller jag mig bara till schemat, bygger på tiden successivt, ökar pressen så borde det gå. Nä, nu tänkte jag bränna av 1 timmes promenad i skogen med lillen, köra lite intervall träning - han älskar verkligen när det "plötsligt" händer nåt! Haha! Små glädjeskall för att visa att han gillart! Å det är precis det man behöver om man kämpar efter att nå något - positivt tänkande!


Av Sarah - 5 oktober 2010 11:36

I belive so. Tror det är oerhört viktigt att man har sina små inspirations källor in life.. Man plockar lite här, man plockar lite där för att skapa sig sitt eget.


En av mina andra fix idéer är bla att jag ska ner 5 kg gärna mer tills kryssningen i början av december. Är inne på min 2 vecka nu. Med små enkla medel hoppas jag kunna nå mitt mål. Har tid på mig så det är inge fara. Fällorna kan snarare vara stress, orsakad av tidsbrist. Oftast uppkommer inte tidsbrist helt av sig självt, utan det beror mycket på oss själva. Fel i planeringen.. Gör om gör rätt..


Så nu ägnar jag mig inte mer åt de förädiskt goda rost mackorna till frukost.. Har väl hänt att frestelsen har vart för stor någon gång, dock inget misslyckande, jag fortsätter ju på mitt vanliga spår. Dvs en god frukt smoothie till frukost - som brukar bli runt 11-12 tiden, hör till den typen som sällan kan få i sig nåt tidigt på morgonen. Den brukar jag stå mig på tills middag! Om inte, härda ut! För allting handlar egentligen om att få magsäcken att krympa ihop sig lite. Har heller aldrig vart den som äter groteskt mycket heller, utan det är de där små extra portionerna man tar bara för att det är gott! Men nu är det slut på det! Intalar mig själv att alltid vänta 20 min extra efter att maten är uppäten, är jag fortfarande hungrig efter de har gått - ja då låter jag mig ta mer.


Min inspriration till smoothies var ju självklart Rebecca! Haha! Hon introducerade mig en variant med havremjölk, banan, honung, lite vanlijsocker och passions frukt. Efter den drinken är jag fast. Har dock börjat laborera lite själv - med att ha i frysta frukter! Klart som korvspat att jag kommer att lyckas!


Sen har jag jycken som behöver sin dagliga motion, nu är han så pass gammal att han pallar med lite längre turer. Ibland kör jag lite intervall träning med honom. Mycket mycket bra!

Av Sarah - 5 oktober 2010 09:10

För er som missade att det var kanelbullens dag igår, inklusive jag själv - så är det väl inte så illa att man gör en sats bulldeg idag?


Det första jag gjorde i morse var att sätta på kaffet och sen dra igång bullbaket. Vad är jag för en slags människa o göra det så tidigt på morgonen? Jo, jag är en person som är full av fix idéer. Har jag fått för mig att göra nåt, måste det bli gjort. Inre harmoni. Annars ligger det som en stenbumling på min axel och gnager.


Hade ju tänkt och fixa det igår, men insåg när jag kom hem från min jobb coach att det fattades en bunke! Ringer till mamma och säger att det saknas en bunke till maskinen jag fått ärva av henne.. Jaja.. Strunt samman. Invänta karln. Käkade lite middag - Kassler med annanas i ugn! Mums! Sen brännde vi iväg hem till henne. Satt där och småpratade lite, dessvärre kunde vi inte stanna så länge i och med att vi hade en tvättid inbokad kl.20.00


När vi äntligen var hemma insåg jag att bullbaket skulle ta mig hela natten, så jag sket i det och kom i säng i lagom tid.


Nu inväntar jag att degen ska jäsa färdigt, att tävtten i maskinen ska bli klar, ska strax ut med vovven. Den här dagen börjar bra! Senare i eftermiddag ska jag hem till Rebecca o käka lite middag och prata strunt. Det är alltid lika kul och träffa henne, och vi har lyckats se till och ses åtminstånde 1 gång i veckan!   

Av Sarah - 4 oktober 2010 09:49

I och med att de extra kulorna funnits där på mitt konto. Har det vart ännu viktigare för mig att dela med mig. Jag har inte samvete till att vara snål, eller ens tveka till att dela med mig, enda som jag kan vara är eftertänksam.


Igår vaknade jag upp vid 9-tiden helt utsövd. 12 timmar gör gott för själen! Satt och pillade lite med bilderna på datorn från Ekerö, sen ville jag åka och addera de sista prylarna i VBYC. Behövde bla ny ansiktskräm dag+natt, peeling sten, allergitabletter. Det blev en del annat med.. Killen fick sig en ny parfym - då hans vart slut länge. Eye makeup remover till mig, 2 par fingervantar, serum att ha på innan dag/natt krämen, en primer för förbättrad hållbarhet och minimal glans i fejset, som ska fästas innan makeupen.


Vi drog hem och käkade frulle. Drog iväg till hundöarna. Prinsen var som vanligt helt i extas. Men istället för att gå in den vanliga entrén gick vi runt på utsidan, och kunde då gå in vid andra entrén. Dock fick han hålla sig i kopplet 2 varv. Och inga andra hundar kom för att nosa eller leka med honom.. Men va gjorde det när han bara pep och berättade för oss hur mycket han ville vara lös! Haha! Vi träffade på ett annat par som hade 2 dp's en röd som vår och en black and tan. Efter att vi stått och pratat en stund släpte vi honom.. Dock så brydde han sig mer om 2 Greyhounds modell större... Han fick springa fritt och leka lite med 2, men efter ett tag började deras jaktinstinkter ta över och leken blev ett snäpp vassare. Då kopplade vi honom och förflyttade oss några meter bort. sod och snackade lite med de andra, sen gick vi över till den andra ön och kunde släppa honom lös igen, men Prinsen var inte intresserad av att leka med de "små". Utan försökte få igång den större som var med i sällskapet. Det slutade med att de andra 2 dp's lekte ta fatt med den stora och Prinsen försökte hinna ikapp, panik skällde av frustration att inte vara lika snabb själv. Vi alla garvade åt cirkusen! Haha!


Hittils har pengarna gått till en ny turbo till bilen, som killen länge har tjatat om, kryssningsbiljetter till Mondaybar Lucia Cruise, lite kläder till moi. And that's about it! Efter hundön brassade vi iväg till ICA - köpte ingredienser till smothies.. Har blivit torsk på det! Frysta mango&hallonbitar, havremjölk, banan och passionsfrukt blev det.Nu när kvällarna är påtagligt mörkare har vi införskaffat oss en liten blink lampa att fästa på hans halsband, dock tycker jag det är lite mödosamt att plocka av å på den hela tiden - så därför vart det en tur till Bromma Zoo.


Köpte ett nytt Hurtta halsband, en vinter täck jacka till Prinsen (tror han kommer uppskatta den när det är 30 minus ute) och ett nytt läder koppel. Så nu är alla lika glada här hemma efter att ha fått lite prylar!


 

Av Sarah - 3 oktober 2010 22:13

INGA BILDER FÅR LÄMNA DENNA BLOGG!!
Alla bilder och allt material på denna blogg är upphovsrättsskyddat.

Bilderna är tagna med Nikon D90 samt Nikon NIKKOR AF 50 mm objektiv

(klicka på bilden välj "next" för att komma till nästa bild "X" för att stänga ner)


Här hade vi precis slagit läger,

en bit bort mer åt höger hade jag sett mitt span

på en englig liten ek



Det här med att krypa och ducka för saker

för att komma i rätt position

visar sig tydligt i kommande bilder

då ja fått syn på några kvarlevande blomkvistar


   

 

 

 

Visst är det nåt märkvärdigt med ensliga ekar?


   

Lite pic's från Husbygropen..

 

Ånga som lättar från vattenbrynet..

Så sagolikt vackert!

 

 

Av Sarah - 3 oktober 2010 09:59

Gårdagen tog sin fulla rätt i att fånga och ta tillvara på dagen. Uppe i ottan. Vid halv sju kom Niklas och hans tjej Linda kom och hämtade oss, sen brännde vi ut till Ekerö.


Vid vägen hittade vi ett lovande motiv, solen var precis påväg upp över trädtopparna. Dis och dimma låg längs åkrarna. Himmelsk vackert! Tog med oss våra kamror och stativ. Hittade rätt position. Dvs man måste göra en massa för att få den där perfekta bilden. Bla så krävs det att du är påhittig, vågar ta ett kliv närmare kanten, lägga sig ner platt på en trafikerad bilväg, kunna hålla kameran igenom villtstängsel, eller varför inte hoppa in i en hage? Knäppte några kort. Sen åkte vi till Husbygropen. Gick runt hela "sjön". Efteråt tog vi en avstickare för att Niklas hade glömt kvar sitt betalkort på ett fik under förgående dags besök, då passade vi alla på att tugga i oss lite frukost. Baguetter! Mums mums! Sen vart grabbarna sugna på lite urban exploring - vad mer passande var då inte att åka till vraket vid Tappström?


Vi kommer dit och ser att de satt upp stängsel runt hela båten. antagligen av säkerhetsskäl.. Dock hindrade detta inte de från att klättra in under och över på båten. Hela min förhoppning under tiden de var på båten var: Hoppas nån trillar i vattnet! Gud en sån syn, det hade verkligen gjort min dag! Men ne, så kul fick jag inte ha det.. Efter att teateraporna fått visa sina konster åkte vi hem.


Han inte vara hemma speciellt länge, utan vi drog nästan direkt vidare till Kista. Köpte lite kläduuuuer till moi! Skulle ju även hitta nåt lämpligt till mor. Men det jag sökte efter hade de inte i Kista, så vi fick hoppa in i bilen och rejsa iväg till Sollentuna Centrum. Där fick jag ihop allt jag behövde till mors present. Som besdod av en korg att lägga prylarna i, en påse fylld med naturgodis, grönt te och kardemumma skorpor.


Först hade mamma inte tänkt bjussa på något käk för hon kände sig inte så pigg och kry. Men nåt som jag vet inte vad hade väl fått henne att ändra sig. Det vart potatis chips med köttfärslimpa och gi muffins till efterrätt. Sen fick jag hjälpa tanten med inloggningen på F-kassan, till det behövde hon ju såklart ha en e-legitimation, som jag fick ordna. Det känns lite som att hon har börjat mjukna, inse faktum - hur hårt det än må vara för en som är såpass sjuk som hon är att göra det. Hon visade mig blanketten som hon tänkt skicka in, ja den om anhörigpenning. Hur vrickat är inte det på en skala, det känns så jävla ironiskt, att i detta läge sitta och prata om såna saker. Men jag känner ändå att jag inte kan gå på allt för hårt, utan måste låta henne komma med intiativen. Vi drog runt 5. Sen hade jag inte många knop över. Var riktigt jävla uber trött! Knappt jag orkade med att tugga mina poppisar som jag hade ordnat. Däckade nog i sängen runt 9 tiden!




Av Sarah - 2 oktober 2010 06:41

Vad kan hon tänka sig göra upp en sån här tidig lördags morgon. Förr var det vanligare att jag gick till sängs vid denna tid..


Min kompis Niklas ringde igår, och vi bokade in en date idag. Han tar med sig sin fruga och jag min så kan vi allesammans åka ut till Ekerö och fota, helst innan solen stiger upp.


Nä dags och göra det sista, sen tror jag att vi måste åka!




Ciao!

Av Sarah - 1 oktober 2010 22:06

Kvällens middag bestod av vitt formbröd. 1 kilo frysta räkor. Kan någon gissa vad vi åt?


En skagen landgång såklart! Med meriter från restaurangbranschen har jag lyckats få utlopp för den kreativa sidan som bor inom mig. Har alltid älskat att skapa med händerna. Dock har jag aldrig haft de ekonomiska förutsättningar eller tillräckligt med stöd från föräldrarna att få möjligheten att utveckla de. Men se hur det har gått ändå, att inte sluta tro på sig själv!


   



Visst ser det smaskens ut!




twitter

RSS

Presentation


Livet efter döden. Hur hittar man tillbaka i vardagen efter något så fruktansvärt som att mista sin mamma?

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Bloggar jag läser

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards