Queenza

Alla inlägg den 21 september 2010

Av Sarah - 21 september 2010 21:16

Att ha hund skulle vara densamma som att ha ett helt eget företag hade jag aldrig anat. Ett koppel, lite käk o någon pryl att roa sig med..


Ni förstår min ironi i det hela här hoppas jag!  Att ha hund är en dyr utgift, men va vore livet utan de?


Tydligen så har stokk slagit fast vid att alla i området där jag bor ska få ta del av nödvändig sociallisering med hund. Inte bara ringträning alltså! Rena rama rolf att jag fick nys omet! Ja det beror ju enbart på den sociala biten som det innebär att ha hund. Jämt träffar man på hundägare och dess fyrbenta älsklingar och utbyter fraser. Så det var så jag fick info om detta jag var på ikväll. Dock startade detta i slutet av augusti. Och de kör sista gången nästa tisdag. Alltid något.


Dock hade jag inte räknat med att vi skulle ha en löptik 15 m framför oss när vi var påväg dit. Prinsen han fullkomligen hängde i kopplet. Fick stanna flera gånger för att låta honom lugna ner sig. Så han var ju redan på topp när vi kom fram. Hej å hå! Å självklart så skulle det va mestadels tikar där. Inte lätt! Han hade noll fokus på mig. Alla de andra var ju mycket mer intresantare än mig och det futtiga godiset jag hade att erbjuda. Han lyssnade inte på mina komandon. Allt gick fel.  Hängde i kopplet hela vägen runt i ringen. Drog sig höger och vänster om. Jag har nött sönder mina fingrar! Sen skulle vi gå slalom runt varandra.  Möte utan att hälsa på varandra - där lyckades han hålla sig från att skälla. Några få enstaka platsliggningar fick vi till. Där skulle vi gå några steg inåt i ringen och kommendera de att stanna kvar, och sedan backa kopplets längd och kalla in honom (Precis så som jag har tränat själv med honom annars när vi vart ute - dock inte haft den här möjligheten till störning som vi hade nu). Lite mer slalom. Sen fick han hoppa upp på bordet. Stå fint existerade inte i hans värld. Ja vad ska man göra, le och se glad ut. Funktionärerna som va där de fick sig många goda skratt åt hans ovilja till att göra rätt. Men glad är jag att han inte visade några tecken på osäkerhet när de skulle kika i munnen eller klämma på bollarna. Sista övningen var att trava i en triangel. Hemma går allt bra. Jäkla hund asså!   Jag vet att han kan. Och jag vet vad jag måste jobba med.


Annars gick hela timmen åt att han pep, gnydde, panik skällde av ren olycka av att inte få hälsa på de andra hundarna eller för den delen busa med de, dra och slita sig i kopplet till tusen.


Nästa tisdag ska jag banne mig se till att köra slut på honom innan vi kommer dit, det går inte att ha en explosiv misil i kopplet i en sån situation.   Ytterst tacksam för att ha fått testa på! Det är nu jag som ledare sätts på prov - vem av oss 2 är det som bestämmer, är mest envis och uthålligast???




Av Sarah - 21 september 2010 17:42

Självömkan eller ej. Tänkte ta mig friheten att plita ner några jävligt bittra rader. Mitt internet är cp! Har inte kunnat surfat runt likt den ritual jag alltid annars på morgonkvisten har.


Igår var jag som sagt iväg till hospis. Rönka skallen. Undrar va de ska hitta där, några löst sittande skruvar i ett alladeles för stort vakum? Nä, skämt o sido. Må vara blond och ljushuvud, men i grunden är jag brunett!   


Lider ju som sagt av diverse fobier, vem fan va han som kom att människan ska behöva genomlida ett liv med just fobier? Nu är mina tur nog lätt lindriga, dvs jag själv kan påverka de genom att undvika mig att utsättas för de.


Tack vare att det var så många russin före mig i kön slapp jag "betala" och fick gå in i rummet direkt. Låste in alla mina pinaler och tog av mig tuttkassen, topless yeah! Just nu i detta allvar känns humor som ett bra sätt att bemöta de svåra och det som känns jobbigt. Enda kruxet var den lilla länk jag på insidan av tänderna i underkäken han, samt det lilla glittret som pryder min ena nippel - de sitter där de sitter sa jag. Ja de flesta med liknande saker brukar inte känna nåt sa läkarn..


Fick lägga mig ner på skenan som skulle rulla in mig i cylindern, läkarn satte in en nål - skulle sedan få kontrastmedel inkört i venen - var ju tvungen och fråga om det kändes, ja kontrasten som trotsallt är magnetiskt, och om det hade nån färg, har inbillat mig att kontrastmedel är röd/violett. Men icke!


Well well.. Hon tröck på knappen å så rullades jag in i tunneln. Tänkte genast när jag ens klev in i rummet att där kommer jag aldrig palla o ligga i 60 min! Blixt stilla. Jorasåatteh... Det gick. Låtsades som om det vore ett solarium jag befann mig i, utan de violetta strålarna och med mekaniska knackningar som överröstade ljudet i lurarna jag hade på mig. Höll panikartat i larmknappen, kändes tryggt, men jag avfyrade aldrig en signal, uthärdade hela min vistelse där i.




Postar en bild så ni förstår vilken oro som infann sig där - ser ju livsfarlig ut, en rymdkapsel!


 


Och med tanken på allvaret med min mor kan jag därför inte lägga detta på henne, hur mycket jag än skulle vilja det. Hon behöver inte det. Hon behöver få tro gott om allt den lilla tid hon har kvar. Inte behöva oroa sig som leder till stress in i det sista. Nej! Så det är bara jag i det här, ja och sambon förstås. Hur mycket han nu pallar?

Av Sarah - 21 september 2010 17:24

Jisses! Spännande situation vi i Sverige befinner oss i nu, hoppas innerligt att folket någonstans kan ta sitt sunda frnuft och se till verkligheten, se som den är och inte hyckla om den.


Blickar tillbaka till valvakan, fick mig många skratt - tycker det mesta som rör politik är rent trams och rent nonsens! Rena och skära teaterapor hela bunten.


Pratade nyss med en god vän som gav mig lite feedback för vad som skett på Facebook - lämnade ju det i mars i år . Folk tar bort vänner höger och vänster för de säger sig inte vilja beblanda sig med rasism. Ja, jag blir varken klokare eller visare av att försöka suga i alla efter debatter om hurvida framtiden kommer bli. Det enda jag kan säga är att jag är nöjd med att nu finns det chans till en förändring. Jag är absolut inte mot invandrare, men den invandrar politiken som har förts har inte vart speciellt god. Det är skillnad på en individ och se till en hel massa. Skulle en person med utländskbakrund ifrågasätta mig om jag var rasist skulle jag bara skratta åt det påståendet. Det är bara okunskap som leder till problem.


Människor som inte har ett högre medvetande eller ökad förståelse  för andra människors val, värderingar eller åsikter är enligt mig lägre stående personer. Man ska enligt mig besitta kunskap, förståelse, gott omdöme om inte bara sina egna värderingar utan försöka förstå varför andra tycker eller tänker si eller så.


Jag sympatiserar inte med allt SD står för, inte ej heller Vänstern, Miljöpartiet, Sossarna, Moderaterna, Centern, Folkpartiet, Kristdemokraterna eller vilket annat jävla parti heller. Vi har rösträtt &  yttrandefrihet av en anledning. Låt folk få tycka sitt och rösta som de vill, utan att deras val ska vara ett felaktigt val. Jag tror däremot att detta som just skett är ett wakeup call för de övriga partierna att ta sitt ansvar för det som gått fel. Att SD kommer påverka kommer de, att det nu kanske blir lättare att balansera upp det hela, inte att SD kommer köra sitt race, det fattar väl alla!? Eller?

twitter

RSS

Presentation


Livet efter döden. Hur hittar man tillbaka i vardagen efter något så fruktansvärt som att mista sin mamma?

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6 7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2010 >>>

Bloggar jag läser

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards