Queenza

Alla inlägg under november 2010

Av Sarah - 13 november 2010 10:40

Alldeles för ofta känner jag att jag har hamnat i någon slags ond återvändsgränd. Hur mycket man kämpar eller ödlsar energi på så får jag inte mitt tåg att rulla.


Några bra tips jag tog med mig hem efter veckans besök hos min jobbcoach var att plocka ut ett par bilder jag är nöjd med, bränna över de på en skiva och vips så har jag min portfölj klar, redo att visas upp! Hur briljant är inte det? Varför har jag inte tänkt på det själv, en portfölj är för mig en sån man kan hålla i, en sån som modeller samlar sina plåtningar i. Varför skulle inte jag kunna göra likadant? Dock väger en cd mindre än en portfölj! Tycker idén är helt genialisk!


Sen droppade hon några andra förträffliga saker, som att jag borde skaffa mig en mentor! Vilket sving det skulle få för mig. Att få ovärderlig vägledning och tips om hur man tar sig framåt i den branschen jag har ögon för. I och med att världen delvis kretsar kring nätet och jag själv är inte sämre med att hänga med där, dvs håller mig uppdaterad genom att läsa nyttiga bloggar. Gärna såna jag själv kan lära mig nåt utav. Har sedan en tid följt en kvinna vid namn Eva Blixman - beundrar verkligen hennes stil! Helt i min smak. Hon verkar utav det jag läst en väldigt duktig och inspirerande person som lägger ner mycket tid på sina intressen. Tog mig friheten och på ren chansning slängde jag iväg ett mejl om en förfrågan i fall hon skulle kunna tänka sig att bli min mentor.  Så nu väntar jag med spänning på ett svar från henne.    Och hoppas på ett positvt sådant!

Av Sarah - 13 november 2010 09:57

Killen kom en aning sent igår. Tur att maten inte tog så lång tid att förbereda. Va tvungen och messa Erik och säga att vio blev sena..


Vi hade fått förfrågan om att joina han och hans tjej när de skulle sola. Vilken toppen idé tänkte jag! Vad mer passande är inte att få sig en dos extra ljus så här års, när det ändå bara är mörker omkring oss! Sen att det var ett bättre alternativ till fest som bara leder till bakfylla och pizza dagen efter gjorde ju absolut ingenting!


Har solat en hel del i mitt liv, för att bibehålla sommar brännan, eller för att se lite piggare och fräschare ut under hösten och viner. Stället var i toppen skick, super fräsch lokal, med toalett. Inte helt omöjligt att jag besöker stället igen - då de har ståsolarium. Gissa vilken jag tog? Stå solariumet såklart! Rockade loss till musiken där inne i 15 min, det fanns dessutom en pall att stå på (om man som jag är lite kortare än majoriteten av folket). Har lite svårt att ligga still i den värmen som uppstår i ett vanligt ligg solarium!



Nästa gång lär jag testa på deras solkrämer för ännu bättre resultat!


 




Av Sarah - 12 november 2010 12:34

Hade jag haft makten att kunna styra över männskligheten och själv kunnat få välja vilka som ska sollas bort och vilka som ska få livet tillbaka hade världen sett så mycket bättre ut.


"Jag är en funderare, tänker ofta och mycket. Ibland mer än vad som kanske är lämpligt. Men faktum är att tänker man mycket så brukar man komma fram till en hel del saker."



Jag har insett att mitt liv fungerar inte utan en kalender. Det är på den nivån att jag måste lägga in helt ovesäntliga saker, men annars glömmer ja bort de helt! I morn tex. har vi tid hos frisören, även om jag i bakhuvudet vet och kommer ihåg det, så slipper jag tänka på det och får därmed en påminnelse om morgondagens aktiviteter, och istället försöka fokusera på nuet och ta dagen som den kommer.


Jag har inte alltid vart så här glömsk, utan allt började för 3 år sen när beskedet om mammas sjukdom kom. Min värld raserade. På nåt sjukt jävla sätt är det som att man är inprogrammerad och tror att ens skapare ständigt skall finnas vid ens sida livet ut, man är alldirg förberedd för döden, det går inte att förbereda sig heller, den kommer och tar sina offer utan att fråga om lov, eller med hänsyn till anhöriga. Ur den synvinkeln har döden högre makt än människor som är vid liv. Den inre stressen är så pass hög att jag ibland "glömmer" bort att äta, slänga soporna, diska, laga mat, klippa hundens klor. Ja allt blir mer och mer tydligt för mig hur jag i den situation jag befinner mig i påverkar mig psykiskt och fysiskt, ofta passerar tiden obemärkt fram, morgon byts till kväll, vinter till sommar, jag är liksom insvept i någonslags slöja och kan inte ta mig ut


Pratade lite med min moster igår. Hon har dragit igång och kör det första lasset med mamma. Nästa vecka är det jag. Känns skönt. Även om hon igår hade en helt annan avsikt att ringa. Det är nämligen så att jag skulle ha följt med mamma på ultraljud av buken nästa vecka. Men i och med hennes situation ville läkarna inte låta henne vänta och låta henne göra det redan idag. Bra där! Det finns ingen tid att förlora, och för en som är oerhört sjuk i sin sjukdom gör att det bara känns mer absurd. Vadå vänta? Hallå! Hon har inte hela livet på sig, det kan röra sig om veckor! Varför är sjuvården så jävulskt korrupt? Väntetider hit och kölistor dit. Räcker det inte med att man som henne redan är "struken" ur livets kammare och allt börjar ta form i nåt slags slutskede, och dessutom har de mage att kräva att hon ska vänta!? Vänta på vadå, bättre tider eller?


Jag vägrar låta mig gå bitter genom slutet av tiden med mamma, även om hennes sätt att vara har präglat mig och min personlighet sedan jag var barn. Jag vill ha en god minnesbild utav henne, veta att jag har gjort allt jag har kunnat ut efter mina förutsättningar. Dock finns det många frågor kvar att ta ställning till, de tycks aldrig försvinna.


Av etiska och moraliska skäl vill jag inte om möjligt se henne ligga på dödsbädden. Känner mig själv såpass väl att jag vet att ett liv med den minnesbilden hängandes på näthinnan skulle vara allt för påfrestande psykiskt. Många kanske tycker att det är fel att avsäga sig någon som stått en nära, men jag finner inget gott med att se någon död, allra minst min egen mor! Dock så går detta inte riktigt ihop med hennes egna önskningar om att få somna in hemma. Ett moment 22.


För vem fan vill dö ensam?

Av Sarah - 11 november 2010 22:43

Såg just att uppfödaren äntligen har uppdaterat sin sida massor av efterlängtade bilder från den minnesvärda valpträffen (som också var vår första men absolut inte sista!)



Klicka här om du vill se fler bilder, några kanske ni känner igen?   

Av Sarah - 11 november 2010 14:39

INGA BILDER FÅR LÄMNA DENNA BLOGG!!
Alla bilder och allt material på denna blogg är upphovsrättsskyddat.

Bilderna är tagna med Nikon D90 samt Nikon DX 18-105 mm VR objektiv

(klicka på bilden välj "next" för att komma till nästa bild "X" för att stänga ner)




Vad mer passande är det inte att förena nytta med nöje?

Ta med sig kameran ut i det vackra vädret samt låta vovven få busa av sig?


     
     



Prinsen hittade såklart massor av andra vovvar..

Här med några i hans egen storlek..

    Hej o hå va fort det går!



Åh en ridgeback..

Når inte riktigt upp, men va fan!

   

Iik va stor du är..

   


Hallå vänta jag har inte sniffat klart!    

Sen dök denna vackra skönhet upp!

   

Vad har han nu fått syn på undrar husse och matte!

 


Kände mig tvungen att plåta lite höstbilder när vädret visade sin bästa sida

     


Det är nåt speciellt med kala träd under hösten

 


Prinsen fick ager modell för att inte ruttna av tristess

när husse och matte var fullt upptagna med att titta i sökarn hela tiden..

Men hans tålamod varar inte speciellt länge..

 


Ett ensamt och frusset litet löv..

   

Ännu en ö, dock inte tillåtet för lösa hundar..    


En kvinno staty som håller en sabel/kniv liknande sak mot en hund?

 

 

 

 

 

 

Av Sarah - 9 november 2010 19:15

Gōr ett försök att publicera ett inlägg. När man är smått kriminell som jag är - ja om man får tro allt media hittar på så, så vet man aldrig hur tillförlitlig ens uppkoppling är. Men va fan kom igen, erkänn att ni någon gång brukar norpa med er saker från jobbet?! Lika illa det med!

Skrev ju förrut att vi den senaste veckan har jagat ihjäl oss nästan efter en ipone 4. Helt jävla otroligt att den är slut överallt och ändå så pass ny?

Men ack den som ger sig. Killen ringden mig under lunchen i måndags och berättade att han av en slump hade hittat 2 inne på Media Markt! Yey! *Happy happy* Jag som knappt kunnat nyttja min nuvarande fån's alla funktioner, vet nog inte helt ärligt va den hade kunnat vara kapabel till, kanske i liknelse med iphone 3.

Dit bör väl tilläggas att jag länge vart kontantkortet troget, under alla år har det var en och samma operatör Tele2. Nöjd? Ja. Billigt? Ja. Så nu försöker jag skapa en god kontakt med min forna ärkefiende iTunes! Det är som en helt ny värld har öppnat sig, men men. Kul om inte annat!

Av Sarah - 8 november 2010 12:30

Till skillnaden mot hur våra helger brukar se ut så har vi denna gång satt rekord i att göra saker. Ibland undrar jag hur det kommer sig att vissa helger görs det ingenting av och andra är smockfyllda med aktiviteter?


Hade väl egentligen bara velat va hemma och myst i soffan, nu när det ändå börjar bli olidiligt kallt ute, för kallt för min smak. Finner ingen som helst lycka i att trotsa kylan. Spelar ingen roll om min vinterjacka håller måttet, dvs håller kylan från kroppen borta. Det är ju trots allt ingen heltäckande overall, en sån man hatade när man var mindre. Faktum är att jag skulle kunna döda för att få ha en sån! En helt genialisk uppfinning!


Pga att killen vart borta och vi har haft andra prioriteringar har Prinsen fått lida lite. Så därför åkte vi ut till hundöarna för att gottgöra honom lite (minst sagt). Han fullkomligen älskar att kuta omkring där och busa med de andra vovvarna. Dock skilde sig denna gång från många andra i dubbel bemärkelse. De senaste gångerna har vi låtit honom vara kopplad ett tag där inne, så att han får gå av sig lite samt veta att det inte är någon idé att pipa. Och när han blivit lugn så har vi släppt honom lös.


Till skillnad från alla andra gånger gjorde han nåt som fick oss båda att sätta hjärtat i halsgropen! Lillen var väl så frustrerad över att få komma över till den andra ön och tog därför ett jätteskutt och landade på vattnet (som hade frysit till is) tack och lov var den tillräckligt tjock för att bära hans vikt. Men fatta vilken grej! Att han ens kan få för sig en sån sak?! Att bara ge sig ut vind för våg över isen. Jävla hund! Kunde ha slutat riktigt illa det där! Killen var beredd på att slänga av sig kameran för att rädda honom. Men shit asså! Vi skrattade väl lite åt det i efterhand att det gick väl fortare att gena över isen än att ta bron, men ändå kunde ha slutat jävligt illa!


Prinsen skötte sig briljant! Höll sig inom en radie på 20 m. Dock var vi lite oroliga för att han skulle få för sig mer hyss. Tex hoppa ut på isen och jaga svanarna! Han hittade 2 ridgeback och 1 dobbis (som dessutom va kuperad!) att busa runt med. Gud de är så  fina och eleganta i sina rörelser! Nästa hund blir garanterat en av modell större!


Efter besöket där brännde vi in till VBYC för att hitta en lämplig present till Loke. Tyckte utbudet på leksaker inne på Br sög! Va fan är det ungarna leker med egentligen? Nä det va annat på min tid! När det va klart kunde vi vända hem och få i oss lite frulle.


Jag hade nästan glömt bort att jag kvällen innan dragit ut sladden till frysen, så det vart till att rejsa klart med avfrostningen innan vi kunde åka iväg på kalas. Men det gick rätt fort ändå! Självklart skulle vi göra tusen stopp påvägen innan. Jakten efter en iPhone 4 började redan när karln va nere på trakt i Växjö! Haha! Löjligt av Apple att hålla på telefonerna för att öka hypen utan att sänka priset! Förvisso smart försäljningsknep! Väl framme hos Doriiis bjöds det på lite fika. Dock kunde vi inte stanna speciellt länge då vi hade Prinsen i bilen. Men en snabbvisit är sällan överskattat!

Av Sarah - 7 november 2010 23:42

Tröttare än trött kan ingen vara. Tackar för mig. Återkommer med bilder från hundöarna och lite annat smått och gott.

/ bloggat från mobilen

twitter

RSS

Presentation


Livet efter döden. Hur hittar man tillbaka i vardagen efter något så fruktansvärt som att mista sin mamma?

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Bloggar jag läser

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards